pil pil
Joachim Hartvig Fich
(1670-1755)
Ide Sofie Jacobsdatter Bang
(1699-1754)
Jacob Ditlev Fich
(1736-1825)
Anna Cathrine Hahn
(1732-1814)
Martin Zirach Fich
(1772-1828)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anne Dorthea Elisabeth Marie Biil

Martin Zirach Fich

  • Født: 2 Jun. 1772, Aasum Odense
  • Ægteskab (1): Anne Dorthea Elisabeth Marie Biil den 7 Jan. 1798 i Vejstrup
  • Død: 2 Apr. 1828 i en alder af 55 år
Billede

punkttegn  Notater:

Skibsmægler i Rudkøbing
Som det fremgår af den i Landsarkivet i Odense opbevarede Malerlaugsbog havde Martin Zirach Fich bestemt sig til at blive maler. Om hans udnævnelse til malersvend findes følgende, for den tid højtidelige laugsmeddelelse:

"1792 den 13 april var maler lauget forsamlet i oldermandens huus, hvor der blev forre vist forrestaaende svendetegning no. 37 forferdiget (af) Martin Zirach Fich der rigtig haveren staaet sin lære efter den mellem hans læremester (og) Hr. J.D. Fich oprettede contragt og da intet hinderlig imod den forferdige tegning var at erindre eij heller fra forbenævnte hans læremester, er forrestaaende svendetegning for gyldig erkient af tilstædeværende amts mæstere, saa er melte Martin Zirach Fich har efter maa og skal passere for en lovlig maler svend her og andenstæder hvor han i fremtiden agter sin fortæring at søge, saalænge han sig sømmelig opførrer og især i alle dele at have sig de aller naadigste kongelige anordninger og maler laugedes naadigste laugs artikler og derom ergangne forordninger underdanigst efterrettelig.

Odense ut Supra.

C. F. Wegener A.E. Fich N. Aarestrup Dahlin

Jeg Martin Zirazh Fich lover og herved tilforpligter mig altider at opføre mig saaledes som det egner og anstaar en skikkelig og ærekære mahler svend, i alle tilfælde og alletider at opføre mig overensstemmende med de mahler lauget kongelig allernaadigst forundte lauges artikler der nu er, eller herefter maatte bleve det forundt samt alletider, at arbeide en amts mester enten her eller andre stæder og aldrig at befatte mig med noget fudskeri eller noget, der i nogen maade er lauget til fornærmelse, eller i modsatte tilfælde at straffes efter de kongelige allernaadigste laugs artikler. Alt dette lover ieg at holde og godvillig at underskrive.

Odense ut Supra. Martin Zirach Fich"

Martin Zirach Fich har imidlertid senere opgivet malerprofessionen og nedsat sig i Rudkøbing som skibsmægler.


Billede

Martin blev gift med Anne Dorthea Elisabeth Marie Biil den 7 Jan. 1798 i Vejstrup. (Anne Dorthea Elisabeth Marie Biil døde den 14 Apr. 1822.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com