Ditlev Fich
Ukendt
Jacob Madtzen
(1670-)
Anna Mogensdatter
(1670-)
Joachim Hartvig Fich
(1670-1755)
Ide Sofie Jacobsdatter Bang
(1699-1754)
Jacob Ditlev Fich
(1736-1825)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anna Cathrine Hahn

Jacob Ditlev Fich

  • Født: 1736, Åsum sogn Odense
  • Ægteskab (1): Anna Cathrine Hahn den 12 Jun. 1755 i Lunde kirke
  • Død: 9 Sep. 1825, Åsum sogn Odense i en alder af 89 år
Billede

punkttegn  Notater:

Damaskvævemester.

Jacob Ditlev Fich kom 14 år gammel i lære hos damaskvævemester Andreas Hahn i Lunde på Nordfyn; samme var født i Penzlin i Mecklenburg, og gift med Else Margrethe Zirach, en datter af væver Martin Zirach i Odense, som var født i Pommern. Jacob Ditlev Fich blev en meget dygtig drejls- og damaskvævermester, ifølge en gammel mundtlig overlevering skal han have vævet en sjælden smuk dug, som har været i dronningens eje.

Den 12. juni 1755 blev han i Lunde kirke viet til sin læremesters datter Anna Cathrine Hahn, der var en forstandig og gudfrygtig kvinde, hun havde lært til jordemoder, var meget søgt og indtjente især mange fødevarer til huset. Børneflokken blev stadig forøget, så der skulle meget til de mange munde, men med megen flid og sparsommelighed fik de opdraget deres børn til gode, flittige mennesker, der hver fik sin stilling i samfundet.

Forældrene tog sig i særlig grad af børnenes åndelige udvikling, og faderen læste meget for dem i biblen, særlig om Moses. Desuden lærte han dem et utal af salmer og åndelige sange; hans stemme var klar og smuk, og sangen lød ofte til arbejdets glæde ved væven og i mørkningsstunden. Efterhånden som børnene voksede til, blev familiens kår bedre, hjemmet blev et kært samlingssted for deres mange børn og børnebørn, der omfattede bedsteforældrene med stor kærlighed.

Det gamle hjem i Aasum har haft stor betydning og gemt mange, gode minder for den senere slægt.

Lucie Fich, født Hertz, gift med Hans Jacob Fich, præst i Bogense, skriver i sine erindringer: "Min mand foreslog ofte sine brødre at købe det kære, gamle hus i Aasum til fælles ejendom, oppynte det lidt og indrette det således, at de om sommeren kunne tage derud og nyde landlivets glæder", men denne ide blev aldrig til virkelighed.

Billede

punkttegn  Om Jacob

• Dåb, 11 Jun. 1736, Åsum kirke.


Billede

Jacob blev gift med Anna Cathrine Hahn den 12 Jun. 1755 i Lunde kirke. (Anna Cathrine Hahn blev født i 1732 og døde den 9 Maj 1814.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com