Niels Andersen Bøgvad
(1470-1550)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Maren Nielsdatter

Niels Andersen Bøgvad

  • Født: 1470
  • Ægteskab (1): Maren Nielsdatter
  • Død: 1550, Kolding i en alder af 80 år
Billede

punkttegn  Notater:

Niels Bøgvad, købmand, sandsynligvis har han været rådmand eller borgmester i Kolding, f. omk. 1470, d. 1550 i Kolding, hustru kendes ikke. Han nævnes i en skatteliste over grundejere i Kolding, hvor han ejede en af de større gårde i Kolding, formentlig en købmandsgård.

Navnet Bøgvad stammer fra stedet Bøgvad i Egtved sogn, hvor det strækker sig langs Amhedes østside, men længere mod nord til Egtved Holt, og mod syd til Veerst sogn. Der ligger kun tre gårde nu højtliggende i Bøgvad med navnene Skadbjerggård, Højdalgård og Bøgvadgård. Tidligere lå de nede ved åen, nær den bevarede mølledam til Bøgvad mølle. Ved bækken, der kommer fra Egtved by og skiller Bøgvad i to dele, har der været et vadested og senere en bro.

Den 15/2 1454 stiftede kantoren ved Ribe domkirke Jep Iversen Lange en ugentlig procession i domkirken med det hellige kors til sin egen og sine forældres sjæles frelse. Herfor giver han bl.a. 3 gårde og en mølle i Bøgvad samt en gård i Torsted alle beliggende i Egtved sogn. Vidnerne hertil er ridder Gunde Nielsen Lange og væbnerne Henrik Ejsen og Peder Munk, alle i familie med kantor Jep Iversen Lange. Jf. Kronens Skøder får kapitlet i Ribe 27/3 1579 skøde på de 3 gårde i Bøgvad samt Bøgvad mølle.


Billede

Niels blev gift med Maren Nielsdatter. (Maren Nielsdatter blev født i 1484.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com