Eske Christensen
(Omkr 1634-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anne Nielsdatter

Eske Christensen

  • Født: Omkr 1634
  • Ægteskab (1): Anne Nielsdatter i 1686
Billede

punkttegn  Notater:

I 1688 var Ll. Sudergaard ejet af Lundenæs, og fæsteren hed Eske Christensen. Hans kone blev kaldt "Anne Eskes" og sad på gården som enke i nogle år. Herefter er fæsteforholdene lidt uklare. I Østerby op. træder nemlig i begyndelsen af 1700-årene en mand ved navn Oluf Pedersen kaldet Kragmose eller Østerby, og hans kone hed Bodil Eskesdatter. Hun er sikkert datter af Eske Christensen og de har muligvis overtaget Ll. Sudergaard efter forældrene.

Anne Esges begraves i Bølling 12 feb 1708, 74 år gammel. Eske Christiansen er formentlig død før kirkebogen begynder, men han må jo være født noget før 1666.

Oluf Pedersen / Kragmose og Bodil Eskesdatter får børn døbt allerede fra kirkebogens start i 1703, så de er nok gift før den tid.

Fra "Bølling Sogns Historie" side 27: Bundgaard var en Helgaard; men i Mark- bogen 1683 betegnes den som øde. Dens Agermark har især strakt sig mod Vest, en Del af den naar op til >Adelvejen<, det er altsaa Vejen fra Hanning Hedegaard ad Faster. Gaar- den ejes af Lundenæs. 2/3 af øde Bundgaard drives af Jens Houlesen og 1/3 af Eske Christiansen. Sidstnævnte boer paa 1 Boel, som ejes af Lundenæs, det siges at være en Toft, vist den søndre Toft til L. Sudergaard. Paa L. Sudergaards østre Toft bor Fæsteren Peder Christensen i et Hus, Toften ejes af Chr. Pedersen paa Slumstrup. Nuværende L. Sudergaard eks- isteredc altsaa ikke dengang. I Markbogen nævnes en 1/2 Gaard, som tilhører Lundenæs. Fæsteren er 0lluf Pedersen


Billede

Eske blev gift med Anne Nielsdatter i 1686. (Anne Nielsdatter blev født i 1668, døde i 1708 i Lille Sudergaard Bølling og blev begravet den 12 Feb. 1708 i Bølling kirke.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com