Axel Victor Trojel Edsberg
(1838-1930)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anna Johanne Frederikke Lagoni

Axel Victor Trojel Edsberg

  • Født: 6 Jan. 1838, Odense
  • Ægteskab (1): Anna Johanne Frederikke Lagoni den 1 Aug. 1865 i Faaborg kirke
  • Død: 3 Jul. 1930, De Gamles By København i en alder af 92 år
  • Begravet: 1930, Vestre kirkegård
Billede

punkttegn  Notater:

Axel Victor Troil Edsberg, født i Odense 6.1.1838, var en flittig og dygtig Købmand. Udlært i sin fars forretning, et Handelshus i Vestergade, Odense. Da hans svigerfar Estatsråd Peter Friedllieb Lagoni trak sig tilbage fra sin store købmands-virksomhed for med sin hustru for at leve et mere stille liv, som forpagter af Herregården Stensgård i Svanninge Bakker - Millinge, overtog han nogle grene af svigerfaderens store Virksomhed. Bl. a. opstod der navne, som De forenede Trælast-forretninger, samt Bryggeriet Syd-Fyn. Han var Direktør for Faaborg Spare- og Lånekasse, og havde en arv efter sin mor Anne Marie Ullum, som han sammen med sine to ugifte søstre, satte i velfungerende firmaer, samt kautionerede for handelshuse, der var ramt af krise. En dag ramte tidernes ugunst efter krigen i 1864 imidlertid mange af de firmaer, han havde hjulpet, så han kom selv i gæld. Det gjorde et dybt indtryk på Faaborgs borgere. Edsberg havde et godt omdømme, og havde altid været en så venlig og beskeden mand. Firmaet gik fallit, hans hustru var død få måneder før, og hjemmet blev opløst. Han forlod Faaborg og rejste til København, hvor han døde i 1930 i de Gamles By. Begravet på Vestre Kirkegård. Sidste bopælsadresse Havnegade 13 B, 2., København.


Billede

Axel blev gift med Anna Johanne Frederikke Lagoni, datter af Peter Friedlieb Lagoni og Anna Madsen, den 1 Aug. 1865 i Faaborg kirke. (Anna Johanne Frederikke Lagoni blev født den 27 Jan. 1842 i Faaborg, døde den 15 Jan. 1895 i Faaborg og blev begravet den 21 Jan. 1895 i Faaborg kirke.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com