Hans Jørgensen
(-1781)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Sidsel Andersdatter

Hans Jørgensen

  • Født: Biskorup
  • Ægteskab (1): Sidsel Andersdatter den 16 Nov. 1747 i Skt. Knuds Kirke Odense
  • Død: 1781
Billede

punkttegn  Notater:

Søn af fæstegårdmand Jørgen Hansen og Anna Hansdatter i Biskorup (nr. 1). I 1748 fæstede han gård nr. 1 i Hunderup efter svigerfaderen, som afstod den pga. alderdom og svaghed. Begr. mellem 14. Dec.. og 19 Dec. 1781. "Hans Jørgensen og Sidsel, der begge var enebørn i hver sine forældres 2. ægteskab, havde ingen børn og havde derfor ved testamente indsat nogle af deres halvsøskende som arvinger med Claus Hansen... som universalarving." Da Claus døde før Sidsel som var , hans moster, arvede hans børn. Efter Sidsels død viste det sig, at bestyrerparret på gården, hendes grandniece Giertrud Andersdatter og dennes mand Peder Christensen, året før hendes død havde fået hende til at underskrive et nyt testamente til fordel for dem, selvom hun var meget alderdomssvækket. Det blev til en arvestrid, som trak ud i to år - men det oprindelige testamente blev stadfæstet.


Billede

Hans blev gift med Sidsel Andersdatter, datter af Anders Hansen og Karen Nielsdatter Rødegaard, den 16 Nov. 1747 i Skt. Knuds Kirke Odense. (Sidsel Andersdatter blev født i 1709 i Odense, døde den 2 Aug. 1787 i Odense og blev begravet den 7 Aug. 1787 i Skt. Knuds Kirke Odense.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com