Karl Arne Gunni Bro-Jørgensen
(1901-1983)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ulla Hemme Goll

Karl Arne Gunni Bro-Jørgensen

  • Født: 14 Maj 1901, Haasum prgd. Rødding Salling
  • Ægteskab (1): Ulla Hemme Goll den 28 Okt. 1928 i Frederiksborg slotskirke Hillerød
  • Død: 9 Jun. 1983, Skive i en alder af 82 år
Billede

punkttegn  Notater:

Faddere til AGBJ: Moderen, Anna Pedersdatter Bro, frk. Sophia Boeck, Brøndum, ingeniør Lars Jørgensen og hustru Cathrine Jensen, Tranekjær, forvalter Julius Jørgensen, Søborggård ?(LJ og JJ: farbrødre til Arne)?.

Iflg. Ulla HG: Arne var livet igennem dumdristig og forvoven. Som artillerist tog han som den eneste i sit kompagni den udfordring op: at kunne løfte en kanonlavet, og han gennemførte forsøget. Fra drengeårene var han vant til at konkurrere med brødrene om, hvem der kunne løfte mest, bære mest og længst osv. Arne elskede at færdes til hest. Som bestyrer på Dalum var han ustandseligt til hest. Han lærte sig alle sider af beriderkunsten : i galop kunne han fra sadlen glide ned under hestens bug og op på den anden side til sadlen igen. Han kunne galoppere stående på hesten ?('Ungarsk post'(?)?) eller stående på to heste.

Iflg. Ellen BJ: Når Arne var hjemme i Højelse, skulle de mindre søskende lære at ride. Arne stod midt på gårdspladsen med reb til hesten Lise, der travede rundt med snart den ene, snart den anden af børneflokken på ryggen, bl.a. Ellen BJ.

AGBJ's egen levnedsbeskrivelse, nedskrevet :


Kilde: Poul Brøgger


Billede

Karl blev gift med Ulla Hemme Goll den 28 Okt. 1928 i Frederiksborg slotskirke Hillerød. (Ulla Hemme Goll blev født den 23 Okt. 1903 og døde den 31 Maj 1997 i Skive.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com