pil
Peder Mørch Mønsted
(1873-1951)
Anna Katrine Margrete Hansen
(1878-1959)
Iver Brorson Mønsted
(1905-)
Ukendt
Karen Brorson Mønsted Jensen
(1973-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Jens Hjort Jensen

Karen Brorson Mønsted Jensen

  • Født: 1973
  • Ægteskab (1): Jens Hjort Jensen
Billede

punkttegn  Notater:

· · ·

Karen Mønsted Jensen steg ud af skolebussen oppe ved vejen til Trustrup på Djursland.

Som så ofte før sad Sortemis og ventede på hende som en anden hund. Hun gik forbi den imponerende hovedbygning med de udskårne facader og over til det hvide bindingsværkshus, hvor hendes bedsteforældre boede.

I spisestuen tog farmor imod med saftevand, mens farfar kiggede op over avisen fra sin plads i den gamle, grønne lænestol. Ved spisebordet fandt Karen sine skolebøger frem og begyndte på sine lektier.

Hun holdt meget af at besøge de to gamle. Hun og hendes søster kiggede forbi hver dag og lyttede til historierne om dengang, der var både kokkepige, stuepige og karle på Fævejle. Eller de fik lært klokken på farmors plastik-ur. Eller de strikkede og syede under farmors kyndige vejledning. Nogle gange havde de kammerater med hjemme og legede skjul i kælderen eller i stuerne, hvor portrætter af alvorlige forfædre så alvorligt på dem.

>Det var da lidt specielt at vokse op på Fævejle. Engang havde en af mine klassekammerater fundet gården på et kort, hvor man kunne se alle bygningerne, og han spurgte om, hvor i Fævejle jeg boede,< husker den nu 33-årige Karen Mønsted Jensen.

Børnene på Fævejle blev aldrig tvunget til at hjælpe til, men for Karen Mønsted Jensen var det en helt naturlig ting at gøre, når der skulle plukkes bær, repareres hegn, eller når køerne kælvede.

>Men jeg kunne bedst lide at køre traktor. Drengene i skolen syntes vist, det var lidt sejt, når jeg fortalte, at jeg lige havde været ude at harve i går,< fortæller hun.

Fævejle blev bygget for over hundrede år siden, og da Karen Mønsted Jensen blev født, blev hun den første af sjette generation. I det daglige var det dog ikke noget, hun tænkte så meget over - og så alligevel.

>Det har altid ligget der. Forfædrene hang jo i stuen, og vi hørte historierne fra gamle dage igen og igen,< fortæller hun.

Karen Mønsted Jensen skulle komme til at tænke meget mere på familiens historie og traditioner, da hun blev ældre.


Billede

Karen blev gift med Jens Hjort Jensen.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com