Melchior Werhagen
(1650-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Sara Corneliidatter Kruse

Melchior Werhagen

  • Født: 1650
  • Ægteskab (1): Sara Corneliidatter Kruse i 1681
Billede

punkttegn  Notater:

Stilling 1: Kok og gæstegiver
Includes NotesNotes for Melchior Werhagen:
Utterslev mose blev i 1587 renset efter at den var blevet kongens ejendom. Frederik II fik herefter anlagt nogle fiskedamme og en sluse i mosens østlige ende. Ca. 100 år senere indrettede den daværende opsynsmand for fiskedammen en kro i sit hus. På det tidspunkt var navnet Fiskerhuset, men ændrede senere navn til Søborghus Kro. Kroen lå der hvor i dag Søborg Hovedgade starter, og eksisterede op til starten af 1900-tallet.

Melchior Werhagen var kok og gæstgiver på stedet, og nævnes i kirkebogen i 1690’erne. Hans søn Hans Melchiorsen dør her 1721, og har formentlig overtaget stedet efter sin far.

Fiskerhuset nævnes flere steder bl.a. i

Lægen Holger Jacobæus’ rejsebog og Københavns Omegn fra 1673
”Fiskerhuset, mangfoldige parcker med fisk her omkring”

og i ”Kjøbenhavns Historie og Beskrivelser” bog III, kap. 1 af G.E.C. Gad fra 1892

”I nærheden af de kgl. Fiskedamme laa Kongens Fiskerhus. Det kaldes sædvanlig alene Fiskerhuset og siges 1728 at have tilhørt sal. Andreas Høyer. Det beboedes da af Kokken og Traktøren Kristian Hansen, som i Aviserne tilbød sig med Fisk, Vildt, Traktement og anden Opvartning vel at begegne de fornemme Liebhavere for en civil Pris, som vilde unde ham Æren af deres Besøgelse. Det kunde ogsaa faas til Købs og beskrives som bestaaende af 20 Fag Hus af godt Egetømmer med mange bekvemme Værelser med 5 Jærn-Kakkelovne og 12 Fag Staldrum af Fyrretømmer. I Haven var to Fiskeparker og mange skønne Frugttræer.”


Billede

Melchior blev gift med Sara Corneliidatter Kruse, datter af Cornelius Kruse og Anna Hansdatter Frick, i 1681.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com